Oferta especial !!! Descompte 7% per a qualsevol curs Setembre 2014 !!! Clickea aquí ara !!!

Print page
Home Descobreix Barcelona Barcelona com a Centre Cultural

Barcelona com a Centre Cultural

BARCELONA COM A CENTRE CULTURAL

Barcelona - un dels majors centres culturals d'Espanya. Durant tot l'any hi tenen lloc multitud de festivals i celebracions, molts dels seus monuments històrics i arquitectònics formen part de l'herència cultural mundial i el nombre de museus supera les tres desenes.

Barcelona sempre ha estat famosa per la seva vida cultural - hi han treballat alguns dels millors escriptors, arquitectes, poetes i científics no només d'Espanya, sinó de tot el món.

És, sens dubte, la ciutat del destacat arquitecte Antoni Gaudí. A Barcelona es troben 14 de les seves 18 obres, totes elles dignes d'atenció. Per exemple, al Parc Güell, amb els seus paisatges fantasmagòrics, a on un pot seure al banc més llarg i més còmode del món.Tampoc et penediràs de visitar el temple de la Sagrada Família, encara inacabat, la Casa Batlló, amb les seves columnes i balcons únics, la Casa Milà, anomenada popularment "La Pedrera " i altres que ens va deixar el gran mestre.

Avui Barcelona pot rivalitzar amb qualsevol ciutat del món, gràcies a una varietat infinita de manifestacions espontànies de la vida cultural a les places i els carrers de la ciutat.

Una de les seves curiositats és la Rambla, un peculiar laboratori d'art a l'aire lliure. Aquí els artistes exposen les seves obres, realitzen interpretacions i pantomimes, mostren actuacions de dansa i ens delecten amb la seva música.

Catalunya i la seva capital Barcelona destaquen merescudament per les seves riques tradicions musicals. El Palau de la Música Catalana, obra de l' arquitecte modernista Lluís Domènech i Montaner, s'ha convertit en un símbol cultural proclamat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. En ell es representen obres de compositors de música clàssica com com Enric Granados, Isaac Albéniz, Xavier Montsalvatge i Roberto Gerhard.

Catalunya ha donat al món grans artistes de diferents gèneres musicals, entre els quals podem destacar la ballarina Carmen Amaya i els cantants Miguel Poveda i Ginesa Ortega en flamenc i als pianistes Tete Montoliu i Agustí Fernández en jazz.

El flamenc és un espectacle de cant i dansa, que s'ha convertit en un símbol d'Espanya i compta amb un gran nombre de fans i seguidors de tot el món. Aquesta fusió de música i ritme no és només un gènere musical, és un estil de vida. És el resultat d'una barreja increïble de cultures europees i asiàtiques, que han deixat la seva empremta, el dolor i la sang, i les seves tradicions musicals a la bonica terra d'Espanya. El famós poeta i escriptor espanyol Federico García Lorca, va trucar al flamenc " l'assoliment més magnífic dels espanyols".

Anualment se celebren festivals de música, que en general es duen a terme en llocs famosos pels seus monuments històrics i culturals, com el Castell de Peralada o l'amfiteatre a l'aire lliure " Teatre Grec " sobre la muntanya de Montjuïc a Barcelona i la Fira de Teatre al carrer a Tàrrega.

Barcelona obre les seves portes als nous gèneres de la música com la fusió, jazz avant- garde i l'anomenada « música del món ». Un exemple és el " Sónar ", un festival de la música experimental, que ha adquirit un gran prestigi a tota Europa.

L'art teatral de Catalunya, té les arrels en l'època medieval. El seu prestigi es va veure reforçat gràcies a dramaturgs i actors excepcionals. A Barcelona hi ha diversos teatres de fama mundial: el Teatre Nacional de Catalunya, al Teatre Lliure i L'Auditori. Entre els teatres més prestigiosos d'Europa trobem el Teatre Liceu, recinte d'òpera de la ciutat, on les actuacions d'artistes espanyols, intercalats amb espectacles de gires artístiques dels principals teatres europeus, permeten als espectadors conèixer la millor òpera, les companyies de ballet modernes i al mateix temps, seguir el progrés de les estrelles de l'òpera locals que continuen amb la tradició, com Montserrat Caballé, Jaume Aragall, Josep Pons o Josep Carreras.